مادری از جنس نسل شهادت
دیـروز وقـتی داشـتم آرشـیو عکسهـایم را مـرور می کردم ؛ چشـمم به ایـن عکس افـتاد. در دلـم گفـتم: ایـن دخـتر حتـماً امـروز مـادر چـند فـرزند اسـت. یک مـادر، از جنـس نسـل شـهادت . مـادری که در روزگار دلیـری بـزرگ شـده است.
گفـتم: نـگاه کن! عجـب حجـابی دارد!! آیا واقـعاً هـنوز هـم به همـین نـوع پـوشش پایـبند است یا اینـکه او هـم مثل بـرخی هـم سن و سالانـش همـرنگ جمـاعتِ خـودنمـا شده است؟
اگـر دختـر دارد، آیا وضـع حجـاب آنـان نیـز اینـگونه اسـت؟
آیـا اصـلاً به آنهـا چنـین حجـابی را آمـوزش داده یا اینـکه حتی خـودش هـم آن را نمـونه ای از «اُمّـل بـودن» می دانـد؟
آیـا…
و امـثال این سـوال ها در ذهـنم در جـریان بـود که سـوال دیگـری برایـم به وجـود آمـد:
مـا و نسـل قبـل از مـا چقـدر در راه حفـظ نمـونه حجـاب بانـوان در دهـه ی شـصت تـلاش کـرده اند تا وقـتی که مـادری بـرای نسـل بعـد می شـوند فـرزندانی چـون خـود تربـیت کـنند؟ واقـعاً چـرا عـدّه ای از رشـدیافـتگان هـمان ایّـام، در روزگار مـا مشـوّق بـدحجـابی هسـتند؟
چـه عامـلی سـبب شـده که آن عفّـت جایـش را به ایـن بی حیـایی بـدهـد؟
کـم کاری مـا طـرفـداران حجـاب؟!
یـا تـوسعه و ارتقـاء جایـگاه الگـوهای بی حیـا در جـامعه و تـرویج بی حـیـایی توسـط مسـئولان فـرهنگی؟!
یـا…؟؟
بنـابـراین فـرض که همـه مسـئولینِ امـر ، بـه وظایـف خـود عمـل کـرده باشـند، مـا هـم بایـد ببـینیم چقـدر در ایـن راه مـایه گذاشـته ایم؟ آیـا حاضـر شـده ایم از وقتـهای خوشـگذرانیـمان بکاهـیم و (حداقـل) به حجـاب «فکـر» کنـیم؟!
فقـط فکـــر…
چـند کتـاب در ایـنباره مطالـعه کـرده ایم؟! آیـا درمـورد حجـاب با فـرزندمـان، خواهـرمـان، همسـرمـان به زیبـایی و بـدون هـرگـونه برخـورد تنـد و زننـده گفتـگو کـرده ایـم تـا راه درسـت را نشـانش بدهـیم یا ایـنکه بی تفـاوت بـوده ایم؟! اصـلاً چقـدر بـا آنهـا درسـت رفتـار می کنـیم تـا به مـا اعتمـاد کنـند؟؟
شـاید با خـود بگـویید که کـار با بانـوان در سنـین بـالا و اصـلاح عقیـده آنهـا از عهـده تان بـرنمی آیـد (که البـته ایـن خـود نوعی شـانه خالی کـردن از زیـر بـار مسـئولیت اسـت) امّـا قطـعاً درمـورد تربـیت فـرزند چنـین چیـزی را نمی تـوانید ادعـا کنـید. حـالا با تـوجه به ایـن فـرض که کـودکان را راحتـتر می تـوان تربـیت کـرد، سـوال دیگـری به ذهـن می رسـد و آن اینـکه:
امـثال ایـن دختـربـچه چطـور تربـیت شـده بـودند که در ایـن سـن اینگـونه رفتـار می کـردند؟؟؟
بـاید در ایـن باره «فکــر» و «مطالــعه»مـان را بیشـتر کنـیم و ضمـناً بایـد دانسـت که بـا رهـاکـردن کـودکان در مقـابل امثـال «شبـکه ی پـویـا» نمی تـوان اینـطور انتـظار داشـت که در آینـده دختـران و زنـانی محجـبه و چـادری شـوند.
پـس بایـد خـودتان دسـت به کار شـوید.
از همـین الان شـروع کنـید…فـردا خیـلی دیـر اسـت!
حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) فرمودند : صلوات فرستادن شما بر من باعث روا شدن حاجت های شماست و خدا را از شما راضی می گرداند و اعمال شما را پاک و پاکیزه می کند.
منبع : داستانهای صلوات – ص 10