حجاب زیبا...؟؟؟
این تصاویر مبلغ حجاب است؟
اسلام دین تمام زمانهاست و احکام ناب آن با گذشت زمان منقضی نخواهد شد، با تأکید بر این نکته این پرسش را میتوان مطرح کرد که آیا صرف انتشار تصاویر زنان باحجاب در شبکههای اجتماعی میتواند گامی در جهت تبلیغ حجاب زن مسلمان و دیندار باشد یا بیشتر شبیه نوعی تبرج (خودنمایی) است؟ تشخیص این مهم با توجه به تصاویر منتشر شده از سوی یک کمپین مدعی ترویج حجاب به عهده مخاطبان گذاشته میشود.
نظرات کاربران در خصوص تصاویر منتشر شده زنان محجبه را در ادامه می خوانید:
نکته جالب توجه عدم استقبال زنان از تصاویر منتشر شده است، همچنین لحن بیان و نوع نظرات درج شده در ذیل تصاویر نشان میدهد که مخاطبان قصد فرد منتشر کننده تصاویر را جز در جهت نمایش پوشش و حجاب برداشت کردند؛ تصاویری که هدف از انتشار آن قبل از تبلیغ حجاب به نوعی خودنمایی یا به تعبیر قرآن کریم «تبرج» تلقی شده است.
از منظر قرآن «تبرج» ناقض عفاف زن است؛ قرآن کریم میفرماید: «و قرن فی بیوتکن و لا تبرجن الجاهلیة الأولى... ؛ و در خانههایتان قرار گیرید و مانند روزگار جاهلیت قدیم زینتهای خود را آشکار نکنید».( سوره احزاب-آیه 33)
دین مبین اسلام زنان را از خودنمایی نهی میکند اما دیدگاههای انحرافی کمپینهایی از این دست براین است که همان میزان که انتشار تصاویر برهنه زنان در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی موجب گسترش بیحجابی میشود، انتشار تصاویر زنان محجبه نیز میتواند به گسترش پوشش اسلامی منجر شود که البته در این نوع نسخهپیچی غیر همسو اما یکسان میتوان رد پای اسلام آمریکایی به تعبیر امام خمینی(ره) و تشیع انگلیسی به تعبیر مقام معظم رهبری را مشاهده کرد.
دنیای مجازی هم محضر خداست...
در این شرایط خاص آنچه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد این است که اسلام و آموزههای دینی برای همه شرایط و برای همه مکانها وزمان ها بیان شده است.
هرچند تکنولوژی به صورت لحظه ای در حال پیشرفت است اما دین مبین اسلام به گونه ای دارای انعطاف است که در هر زمان و در هر مکان با توجه به اقتضای موجود قوانینی را وضع کرده است که میتواند گره گشا باشد.
فضای مجازی هم از این دایره خارج نیست و همان قوانین دنیای مادی بر آن صادق است. همانگونه که یک جوان متدین در جامعه به خود اجازه نگاه به نامحرم را نمیدهد و یا یک دختر عفیف با هر نوع پوشش و کلامی در جامعه حاضر نمیشود باید همین الگوی رفتاری را در دنیای مجازی هم رعایت کند.
توجه به این نکته که دلهای مریض و چشمهای هرزه امروز به راحتی و سهولت هرچه بیشتر زندگی ما را از هر نقطه جهان رصد میکنند، مسئله ای است که نباید مورد غفلت دختران عفیف جامعه ما قرار گیرد.
مسئله دیگر این است که فضای مجازی راهی را برای سوء استفاده افراد مغرض باز کرده است. همانگونه که باید از ظرفیتهای مثبت این محیط استفاده کرد نباید از خطراتی که ممکن است سلامت فرهنگی جامعه را تهدید میکند غافل شد هرچند نگاه کاملاً بدبینانه در اینگونه موقعیتها خود نیز اشتباه محسوب میشود اما توجه به این اصل که حریم خصوصی هر فرد باید حفظ شود نکته ای است که برای برخی مغفول مانده است.